Пчеларник “БН”
Пчеларник БН

Креирај своја значка.
Почетна
Производи
Контакт
За Нас
За Почетници
Месечни Обврски
Пчелно Семејство
Земи мед најди лек
Игри Пчели
Народни Верувања
Новости
Линкови

  Богатството на Баба планина

произведено од нашите кошници

Пчеларник БН  с.Дихово Битола  - © Сите права задржани.  
Јадете мед како храна за да не јадете како лек
Кога пчелата би изчезнала од овој свет тогаш  човекот би имал уште 4 години живот - рекол  Алберт Ајнштајн
Форум
Употреба на мед
Пелистерски Мед
Рецепти
Игри
Радио Фокус

Матица

Матиците се селекционирани и обележани.

За поефикасно наоѓање на матицата во пчелното семејство основно правило е таа да биде јасно обележана со боја или плочка.Основни бои се :


- плава

- бела

- жолта

- црвена

- зеленаОвие бои се повторуваат после секој 5 годишен интервал.